Thursday, August 27, 2009

bulan ramadhan da tiba~



salam and hi..

nampaknya da lama juga tak update blog ni. bukan ape, cuma malas semalas nak buat assignment je untuk meng'update. sebenarnya banyak je isu-isu dan perkara yang nak dicerita, tapi banyak jugak la yang da lupa. semua ni bertangguh punya pasal.. hm.. moral of the story; jangan suka bertangguh ye..

kali ni, sambut ramadhan pertama di ipba. nak buat macam mana, konon2 la kena stay untuk buat extra latihan untk MOV, padahal, tak berkesan pun latihan hari sabtu tuh.. sia-sia 1 hari di ipba. punctuality yang makin menjadi-jadi dalam kalangan kami, memang cam dah tak dapat nak cari penawar. mujur aku takde hari tu, kalo tak, mau sepak-sepak je sape yang lembab sangat tuh.

okay, enough of being emotional.
since i've already brought my car back in ipba, so, i, erm, we, actually, have more freedom to go anywhere we want. thus, after the MOV practice that NIGHT( which was after 11.30), me, ruhan, aliaa and munirah decided to go for a night supper a.k.a sahur for our first puasa. in short, we went wondering around, looking for a nice place to drop by to have our night supper. jalan punya jalan punya jalan sampai sesat, finally we decided to go to mcdonalds at bangsar. time: already passed one in the morning. quite a number of people were there, making me to think as if it was just eight at night. ada yang main skateboard kat kedai depan, ada yang lepak-lepak, kami? menikmati sahur pertama yang tidak sewajarnya dipraktikkan selalu. fast food not so good for the tummy.. back in ipba at nearly 2a.m..


the next day, had to woke up early in the morning. duty calls. need to be the driver of the day. from ipba to ukm bangi, with the help of cannot-be-understandable-map, more towards instinct brought me and munirah's ldv group; munirah, kakten, alicia and yasmin to ukm. seperti biasa, being lost for a couple of hours and be there right before time. interview's done in approximate 40 mins and, here we go again, but thankfully, safe and sound to ipba without sesat anymore. reached ipba at 4 and slept until 5.30.. hoho, nampaknya aku da skip practice arini...

too tired to go bazar ramadhan, kirim kat ila and sambung tido. bukak puasa ramai-ramai kat rumah dila. at 9, drove home. reached home by 10 and sempat lagi makan kat mcd sebelum sampai rumah.. the end of my first puasa di ipba..

p/s: i made kind a record. 120km/hr during the journey to ukm.. and 100km/hr when drove back to banting.. if my dad knew this, i'm so dead!

4 comments:

Aliaa Ezekiel said...

tak berkesan pd yg berlakon saje utk MOV sabtu tuh.
geng2 props (4,5 org), huh! jenuh mengecat. tu la ko, bwk pelakon2 utama jaoh2 sgt.
mse yg director board merajuk tu, aku bru dtg. dahla aku bru bape minit relax lps abes mengecat! suh aku trun berlakon lak. adess~
bile dtg, sume dah nk blah. merajuk. aduss. balik kul 6 lebeh gak lps tuh. wat props.

adala mende yg xjd, ada mende yg on aritu~ hoho!

QilaRaft said...

jgn salahkan ak...
dua2 assignment wei...
korg wat full scene ke half je?
kalo half, nmpk sgt la ramai yg trn tlg props..

fieqa said...

hu2..
a'ar..mmg kurang berkesan...
tp besh jugak la dpt membantu mengecat..hahaha~~..
lawa jugak kot aku mengecat...hahaha..ho3..(x malu puji diri sendiri..mehehe)

korang ni mmg power..
mlm2 pon boleh je bantai mcd..ho3..


aar..aku tgk ko kepenatan gilo la waktu ni...

fieqa said...

n klo nk difikirkan, kite bukan extend cuti sbb MOV, tp sebab asigmen..hu3