Monday, February 16, 2009

sorang lagi nak blah

salam..

rasenye, cam da lame( berkurun sebenarnye) tak buat entry dalam malay. tetibe je terdetik hati nak buat dalam bahasa ibunda kali nih.. kawan2 pembace yang setia, mind my lousy malay coz' i do think my BM teacher will kill me if he did read my posts in malay..

ok, kembali pada tajuk, ye, sorang lagi sahabat saye nak tinggalkan m'sia nih.. rabu ni dia bakal terbang ( dalam flight ye anak2) ke bumi mesir bagi menyambung pengajian dalam perubatan. ( was actually my dream). jadi, satu2nye peluang yang ade untuk jumpe dia, cume hari minggu bebaru ni je lah.. sabtu je la pon yang kami dua2 free.. sebab hari ahad dia pergi melaka ( mrsm tgb) jumpe alanna ngan makcik dia, Sara ( haha, da tua rupenye kamu).

nak dijadikan cerita, mulanye janji nak jumpa petang sabtu tuh, sebab pagi tu ade kelas ganti, so takleh nak kacau. then dalam kol 2,tetibe je mase baru nak siap, dia telefon, mintak jangan keluar dulu, sebab dia ade hal lain ( plus tetibe je pakcik ngan makcik dia datang). jadi mase yang terluang diisi dengan mengqada' tidur( rasenye macam menambah tidur pon ade gak) sampai la hampir pukul 4. mase dia mesej bagitau yang dah ley bertolak, time tu pulak kurang sesuai nak keluar, hujan gile wei.. tetibe je rase cam da patah hati nak pergi.. plus dah lame sangat tunggu dia nih.. atas desakan( ke pujuk nih) ila ngan fieqa, so pergi la jugak. by the way, memang da lame rapat ngan dia, since form 1, dan makin rapat mase kat matriks, slalu lepak same2, jalan same2 sampai budak2 matriks pun da ingat kitorang cam kembar..LOL... even tiap mase makan mesti ngan dia, salu share2 makan sebab, ehem, saye xmakan nasi banyak.. so lagi jimat ble share dua orang ( pelan duit saku yang agak menjimatkan..LOL)

sampai kat dang wangi dalam kol 4.15 gitu. taktau nak buat ape, so jalan2 naik turun escalator, gi kedai beli air ngan coklat cadbury, melepakkan diri kat ceruk mane tah, n tengok orang yang datang dan pergi.. cam ape jer.. banyak gak foreigner lalu lalang kat situ. tetibe rase cam bukan kat m'sia pon ade.. kol 5, still takde tande kehadiran makcik sorang nih. kol dia, alamak, dia baru nak bertolak ke stesen lrt, nak pegi jemput kwn dia plak.. adus, lame lagi nak sampai ni, as an alternative, dia suggest saye pegi dulu ke stesen monorel dan bagi tau la jalan mane nak kene ikut.. tibe2..


" excuse me, do u know where can i reached to the monorel station?"
( ala2 ayat ni la.. sori kalo modals saye kureng sesuai, lame tak ulangkaji)
seorang foreigner yang agak la ensem tanye saye


"actually i dun really know either. but, according to my friend who text me just now, you just need to bla3.."
adus, inilah jujur namenye.. kan amalan mulia ni.. hehe..


sesampainye kat stesen monorel bukit nenas, tros beli tiket ke imbi untuk 3 orang. saye, makcik sorang tu dan sorang lagi bespren dia. tunggu punye tunggu punye tunggu, last2 nak dekat pukul 6.30 baru depa sampai.. huish, nasib baik tahap kesabaran tinggi lagi, kalo tak, dua2 da kene flying kick aku nih..

destinasi: times square
tujuan: cari kedai telefon, usha2 kedai yang macam best, and hangout 4 the last ( actually first also) time sebelum dia fly. lagi satu, disebabkan dia dah menyebabkan saye terpakse spent sangat lame tunggu diorang, maka semua perbelanjaan kat times square tu, dia yang tanggung.. alhamdulillah, jimat duit poket i.

jumpe kedai telefon kat level 6, and estimated time untuk fon siap dibaiki, ade la dalam 45 minit. tetibe lak, farah( bespren kawan saye ni, dah kene balik, mak dia dah memanggil) so, tinggal la kami berdua je.. mentang2 hari sabtu tu valentine's day, nak kene de dua orang je ke.. haish, but bear in mind, i'm not celebrating it. da abes makan and settle sume2 yang patut, kami gi la jalan2 sambil tengok tersangat banyak belangkas yang ley tahan hidup kat darat ni.. berdua ekor je.. haish..

tetibe terjumpe la 1 kedai dvd nih.. tengok macam best gak. 1 dvd, spuluh hinggit, tp kalo 6 dvd, bayar lime puluh je.. so kami pon share la.. saye pilih 3, dia pilih 3. fair and square. rm25 each. pastu jalan2 lagi. naik turun lif lak dari level 1 sampai la level 10, ni sume bosan nye pasal la nak tunggu fon dia nak siap. dan tetibe gak wujud idea baru untuk fund-raising grup kami.. O.O

dalam pukul 8.45, akhirnye orang tu kol dan kate da siap sume.. so dalam pukul 9, da de kat stesen monorel. monorel pon 1 hal, tersangat la lembap nak mampos. yang menghala ke titiwangsa da dua kali lalu, tapi yang menghala ke kl sentral habuk pon tara. 24 minit tunggu akhirnye sampai gak.. patutnye turun kat bukit nenas, tapi ntah kenape, tetibe je nak cari pasal pakcik yang pandu monorel tu, dia bukak pintu. hampes btol. terpakse la extra jalan sampai stesen sterusnye dan patah balik ke bukit nenas.

nak tunggu ke bukit nenas pon lebih kurang same je macam tadi. punye la lame, tapi tak la selame kat imbi tadi. ni ade la dalam 10 minit. sampai je stesen bukit nenas, kami jalan laju gle, macam nak lari je pegi ke stesen lrt dang wangi.

disitu la kami berpisah. cam sdey pon ade. huhu..dalam area kol 10.15 sampai la kat kerinchi. tunggu rombongan cik ila datang menjemput( terharu gle~) dan same2 balik ipba tersayang dengan kadar yang agak sederhane sebab pintu gate nak tutup kol 11 malam.. time kat kerinchi tu jumpe la plak ngan geng2 housemate lame ( kite masih ade jodoh ke?) dan same2 menuju ipba yang satu.. haha.. the end la satu pengembaraan seorang gadis selangor yang tak pernak explore kl( dan saye amat bangge dengan title tu) apatah lagi, first time keluar sorang2 tanpa ditemani ( kecuali mase balik la, memang berani mati la kalo balik sorang time2 camtu)


therefore,



to nur adlena bt azham,

wish you all the best, even i could not pursue my dream on it anymore, hope that you could do much better. if i were able to do this medic, it'll be a good competiton between us.

jaa~

4 comments:

n u r f a r h a n a h said...

1stly, wic kedai yg baek sgt bg

ofer smpi 1 cd 10 ringgt!!!

(vlentine pye ofer ke)wt cd act yg

korg membeli 2???tel m2!tel me!maw

jugak!!argghh!!

2nd,org yg nk gy 2 ed eyh!!medic?

waaaa....how cme!!nk gy gak!!!tp

bkn mdic la of cz...die dpt

scholar ker?

hit me asap eyh!

Haf said...

bestnye,sume nk fly.akak je yg xfly2,hak3...tp akak xpenah menyesal dok ukm.yeay!!!!!

QilaRaft said...

>>kak haf

huhu, rilek2,
sampai mse nnt ne tau akk lak dpt fly~ slalu2 la gi men kat kpl trbg utk bdk2 kt klia tuh.. hehe

QilaRaft said...

>>paah

ak da bls kt chatbox mu..
hehehe