Wednesday, June 30, 2010

2hari 1malam

salam and hi~

rase macam da lame tak update blog.. ek, maksudnye, tulis post panjang2 macam ni.. haaa.. da lame gak kan? skarang ni da macam ada addiction baru pulak... ringkasan ayat yang dah disummarise.. haha.. sajak.. sejak bile tah tibe2 minat buat sajak.. pelik gak sebenarnye...

alhamdulillah, semalam saye berkesempatan berkunjung ke ipba yang 'tercinta'... 'TERCINTA' ye.. huhu.. tujuan utama saye datang adalah untuk sertai latihan taekwondo yang da lame sangat terbengkalai disebabkan ketiadaan ahli baru.... kiranye macam re-opening la jugak, ala-ala..

sampai ipba pukul 4. time tu pulak da renyai2.. so, sampai je umah mamabear, dia ajak tido sebab memang best tido time2 hujan.. hujan itu rahmat.. menyejukkan dan menyamankan...hehe... tapi, xjadi gak tidonye.. lepas solat asar, ain ajak makan.. kitorg pun berusaha la menghabiskan nasi tu bersame2, tapi tuannye xjoin, sebab dah kenyang katenye..

lepas tu, ingat nak sambung la tido... baru sempat baring2 kejap, wani lak datang bilik... last2 dia ajak try makan nasi kukus kat pantai dalam.. ingat2 balik perut tak makan dari pagi, so iyekan aje lah.. ley try makanan baru(sebelum ni mane pernah rase nasi kukus, asyik nasi kerabu jer)....

bergeraklah kami 4 orang (sy sebagai driver, mamabear --> navigator bergerak, wani--> co-navigator, selaku orang yang sangat2 suke nasi kukus so kompem2 dia ingat jalan, dan nadia yang same2 kelaparan)jalan pun macam semut je... almaklumlah, da pukul 6, so sah2 jem... sampai gerai nasi kukus tu pun da nak pukul 7.. seingat saye la, dulu pernah kot lalu situ mase nak pergi rumah kak huda mase usrah IPK(ini peranan kita) dulu2...

nasi kukus tu boleh tahan sedap la gak... tapi xtahu lah menda ape yang dia letak dalam tu.. pakai bedal je sebab da lapar... dua orang habis makan, dua orang lagi, orang lain yang tolong habiskan nasi… saye memang xley gi la nasi2 ni… surrender awal2.. pastu balik2 ipba, solat dan sambung baring… tak sedar pulak bile tertidur.. sedar2 je mamabear kejut ajak solat isya’ same.. pas mandi baru la rase segar sikit.. malam tu, agak bosan…. Mamabear gi usrah, mereka2 yang lain pulak baru balik mid, so kacau2 diorg pun jadi laaa…. Eh jap, kan misi utama nak gi taekwondo? Nak tau pe jadi? Petang tu bila da lepak2 kat ipba, baru tau training malam ni kena cancel.. aiseyh… melepas peluang nak join.. so nak dijadikan cerita, malam tu saye hanye online sepanjang malam sementara tunggu orang tu balik.. ingat nak kacau junior, tapi kemalasan la pulak.. sian korang kan xsempat nak lepak same2.. len kali insya’allah turn lepak ngan korang pulak.. maap ye wahida.. tunggu punya tunggu punya tunggu, nak dekat pukul 1 baru dia balik.. pastu baru la saye tido kat depan tu.. segan oo nak tido sorang2… bukan rumah sendiri.. huhu


next day, rekod la saye bangun awal and xtido2 da pastu.. lepas solat subuh sempat golek2 sekejap je.. pastu tak selesa nak tido sebab orang lalu lalang.. malu2.. huhu.. so saya pun melangut la tengok semua orang siap2 nak gi kelas.. saye xde kelas.. huhu.. mamabear and ain mendermakan roti untuk buat breakfast pagi tu.. macam2 ade, roti la, kerepek la,kuih bangkit la, asam pon ade! Tetamu istimewa punya pasal ke ni? Huhu.. bile sume da jalan gi kelas, rase jadi mak orang pun ade… salam2, pastu tunggu kat depan pintu sampai sume orang da turun lif.. (macam mak anta anak gi sekolah lak)…


disebabkan da xde ape nak buat sebab bosan duduk sorang2 kat umah, so ingatnye nak la sambung tido kat umah.. bile tengah2 basuh kereta kat bangsar, tibe2 la pulak madam zee call… ai, macam tau2 je saye ade kat ipba neh.. kantoi lak~
gi la patah balik ipba sebab madam zee mintak tulung sort out keje2 dia yang melambak2 tu.. sian mam.. kali ni dia jadi head utk es yg under dia ade mak tiri.. sabar ea mam! Huhu… so tolong la mam gunting2 tampal2 ketas untuk dijadikan silibus junior… jimat kertas sungguh~ tapi layan je laa.. pas da abes, terjumpa lak budak cohort yang kena repeat.. so gi la lepak2 ngan dia jap kat kantin..


tepat kol 11, cepat2 balik sebab adik abes skola kol 12.30. takot lambat… bile da balik, abah lupe beli lunch so bawak adik makan kt mcd.. tup2 tengah makan, tibe2 muncul la 3 lembaga yg sgt dikenali, capik, eka ngn azra.. ai, asal g mcd je kompem jumpe korang ek?? Haha..


pas anta budak kecik tu gi skola agame, tros gi jusco bukit tinggi lak.. lepak2 ngan adah ngan dayah.. jalan punye jalan punya jalan, Nampak 1 sport shoes ni, mmg smart abes r… tapi mahal ley tahan… rm199! Xpe, nnt da kaye akanku beli gak anda.. so sambung2 jalan.. jumpa la plak ngn tikah balqis ngan geng dia sab, nawal, izzati and sape tah lagi sorang… sori xcam.. da macam reunion pon ade… huhu… tu je la keje spanjang arini.. da abes jumpe, balik laaa..

oh ye, time2 tengah jalan2 tu, tibe2 je ade orang kol. Dia ckp dia dr hotel golden horses yg kat kl tu.. tibe2 je cakap “no anda terpilih menikmati percutian 3hari 2malam kat hotel…. Ek?? Sejak bile lak join mane2 contest… hm…xkesah la bestnye kalo dapat voucar camtu... tp stil, saye xberminat la kak... sori.. sile cari org lain ye.. haha

so, overall, that's what i've done today and yesterday.. hm..

2 comments:

Piqa said...

hahaha.lwak jugak story ni!
mcm2 btol berlaku kat ko..
dtg lah ipba lagi.
msti lagi byk jasa y ditinggalkan ..
ihihi..=D


waaaaaaaaaaa.jelesh.nak g ipba gak!!

QilaRaft said...

huhu... tau xpe.. hikmah disebalik xdpt jumpe master ben, jumpe lagi ramai org... mujo bkn mak tiri.. haha~

jeles? haa.... meh la lepak ipba gak.. huhu