Thursday, April 15, 2010

memberku membermu jua

salam and hi...

setiap orang ade kekuatan dan kelemahan masing2. ini kerana tiada satu pun yang sempurna.

bebaru ni, aku baru tersedar kelemahan member aku. dia juga manusia biasa. ada kelebihan, ada kekurangan.

namun, seteruk mana pun kelemahan dia, dia tetap member aku. aku xsuke r bile dengar ade member2 lain kutuk2 dia ni. hanya kerana 1 kelemahan dia ni, yang selama ni hanya nampak kelebihan dan kekuatan dia (bukan fizikal ek, tapi strength dia untuk survive kat ipba ni), habis berbakul2 lemparan ditujukan.

beb, dia pun manusia biasa. kau pun ade kelemahan kau sendiri, aku pun ade kelemahan aku sendiri. so, why we're so obsess with only one of their tiny mistakes rather than praising them for the good values they have after all these years??

so, walau berbakul mane pun kau buruk2kan dia, dia tetap member aku. sebab dia da banyak tolong aku selame ni rather than kesilapan dia, bagi aku, xseberapa tuh. kecik secoit lagi kecik dari kutu babi r wa cakap sama lu.

so...yes, i praised them for being my friend and i will always do. no matter what.
i appreciate that whatever good deeds they've done to me and will always care.

we'll be together for like, 3,4 years more.. so why can't we accept their weaknesses and try to hold on together? living together, study together, and hopefully spend time together even we're may not like what we are right now.

" jika kita ingin bersahabat
jangan kerana KELEBIHANNYA
kerana mungkin dengan 1 kelemahannya,
kita akan menjauhinya

jangan kerana KEBAIKANNYA
kerana mungkin dengan 1 keburukannya,
kita akan membencinya

jangan kerana ILMUNYA
kerana apabila dia buntu,
kita mungkin akan meninggalkannya

jangan kerana sifat CERIANYA,
kerana andai dia xpandai menceriakan
kita mungkin menyalahkannya

jadi, terimalah dia SEADANYA"

so, cheers~

5 comments:

hidayah ^^ said...

enjoy reading dis entry...
btul2.. jgn sbb die hbt so kt kwn ngn seseorang tu..xde manusia yg sempurna...

QilaRaft said...

yup...
appreciate them as who they really are...

Nor fatimah Md don said...

huhu..btol2...ble kte sdr yg kte pon ade yg kurg kte akn sentiasa leh trima kekurangan org len...cme..kdg2 kebaikan kite ada yg slh gne..kte lak kne pjk..raf...org ngah sedey sgt skung ni~

Nur hidayah said...

will do ^^

*masshie* lollypop~ x) said...

hye, soooooooo true. i hate fwen yg sbb 1 keburukan dye je dye dh bnci kwn 2. kebaikan org 2 xtrkire xnk tgk. teruk rght org cm2.