Saturday, November 29, 2008

erm... tAg?!

salam and ohisasiburi( is it correct anyway? i've forgotten most of it.. ya lar.. it's been like 3,4 years ago since i learned the language..haha)

anyway, tag??
well, it seemed to be that i was tagged by both aliaa n piqa.. okay, even though i'm not very in the mood of revealing my true self, i'll try on this anyway..haha.. actually i was thinking of continuing on my previous post on kmk part 2, but maybe not today.. later bout' dat..

let's move on to it..hahaha (evil laugh with evil face X:D )

Apa yang kamu lakukan sekitar jam 12.15 semalam?
-erm.. tido lah! i was swimming like crazy that evening( really?) hoho.. yep.. walaupun hanya di kawasan kanak2 rebina, tapi memang letih woo... ~_~

Selain itu,apa yang kamu lakukan sekarang?
- mesti la tengah menaip untuk post kali ni.. tu pun mau tanya ka.. apa da~

Adakah kamu akan bangun 7.00 pagi esok?
- for sure.. pagi esok nak jalan2 kat sunway.. hoho.. kena la semangat sket bangun awal.. kalau tak takde maknenye nak bangun awal camtuh..

Orang paling kelakar pernah jumpa?
- hurm.. ntah la.. xingat la pulak.. nak kata mr bean, xde r kelakar sangat, tu kelaker(stands for kelakar+ celake, this word was created by housemates of 306B 2008)..huhu.. missed them even though they're sometime annoys me a lot..

Takut untuk membesar?
- membesar dari segi ape tu agak2? ketinggian atau kelebaran? huhu..

Matapelajaran yang teruk di sekolah?
- subjek2 yang melibatkan nombor2.. u-know-it lah..

Kalau anda minum 14 mug bir,apa yang akan terjadi?
- itu pun kalau lah.. tapi masalahnya saya memang tak pernah pun.. so tak dapek den nak nolong neh..

Tidur dengan pintu terbuka atau tertutup?
- tertutup is much better for me.. privacy is so in need meh...

Bila kali terakhir kamu buat perkara yang kamu rasa salah?
- beberapa hari terakhir di ipba.. taktau nak satu umah ngan sape taun depan.. bkn taktau, tapi tak sampai hati nak kuar dari umah skang ni.. kadang2 rase ok, kadang2 rase hangin satu badan pon de.. tapi lagi rase bersalah bile tak bagitau sape2 pon dalam umah tu yang sbenarnye nak berhijrah umah laen tahun depan..so, only time will tell.. saya pasrah dengan segalenye.. huhu

Apa yang sedang kamu pakai sekarang?
- pakaian untk tido la.. takkan la nak pakai baju skolah kot.. baju skolah pon entah mane aku campak pon tak tau da.. missing in action.. huhu

What are you listening to right now?
- taylor swift.. love story.. besh oo.. ( ntah bile ntah agaknye tetibe da beralih angin ke lagu2 country nih)

Whats your favorite number?
- 2 n 5.. i think these numbers are quite unique.. taktau nape.. huhu..

How is the weather right now?
- biasa saje.. tapi skang ni slalu hujan lah.. so sweater da jadi pakaian wajib bagi aku.. huhu

Who was the last person you talked to on the phone?
- last person? intan shafinaz.. saje kacau dia.. hoho lagi2 time tu dia tengah biol buat soalan math.. huhu.. sebelum tu hidayah che rahim.. she was on her way back to um..huhu.. kate je kat um tapi sampai skarang tak pernah lagi kuar same2.. LOL~

Merokok?
- since my family are originated in medical and hospital services, plus with those too-many-health-posters-including-the-xmau-rokok-ones makes me not to take it..yep.. i dun smoke lar.. couldn't tahan even it's asap2..

Bulan kesukaan?
- entah.. suka ke xsuka ke kau peduli apa..

Apakah movie terbaru yang kamu tonton?
- james bond- quantum of solace... taklah best sangat.. sempat menguap untuk beberapa kali mase menonton, mungkin kerana hero taklah hensem mana.. huhu

Hari kesukaan?
- mestilah jumaat.. sebab setiap kali jumaat boleh balik rumah ( ni masa kat ipba la.. kalau di kmk pula boleh outing sepuas2nya sebab takpayah nak pergi sembahyang jumaat.. yeay..) dan mungkin juga kerana aku, dilahirkan pada penghulu segala hari ini..hehehe..bangga beb..

Jika kamu boleh cakap sesuatu pada seseorang,apa yang kamu akan cakap?
- aku rindu korang sumer~( ditujukan pada sume rakan2)

Pelukan atau ciuman?
- both.. huhu.. but depends on situation as well.. but hey, don't you dare to think i'm a les...

Berkawan lagi dengan rakan-rakan di sekolah lama?
- oh semestinya.. siapalah aku tanpa kawan2ku.. haha.. serius!! sempat bergosip lagi dengan junior2 skola pasal perkembangan terbaru di mrsm pasir salak.. jangan main2 tau.. huhu

Left-handed atau right-handed?
- right-handed.. tried to be left-handed, n yeah.. i couldn't understand my own writing.. T_T

Mahu tidur dengan berapa bantal?
- tak kisah.. asalkan dapat tidur dengan bahagianya,,

Tidur dengan seseorang atau bersendirian?
- available in both situation.. kalau kat rumah memang suke conquer katil bersaiz queen sorang2.. hoho

Apa yang kejutkan kau pagi tadi?
- suara anak sedara yang berusia 3 tahun, kot.. mengejut orang lain ajak gi mandi kat swimming pool untuk kali terakhir.. farewell swim r kunun2nye.. huhu

Boleh teruskan hidup dengan tidak merokok?
- mestilah boleh.. da 18 tahun hidup tanpa rokok, hidup je lagi..alhamdulillah~

Pernah kawan baik kamu buat onar di belakang kamu?
- tak pernah tau la pula.. kalau ade,memang memanggil kakiku untuk hinggap di pipimu.. berani cubalah.. da nak dekat setahun kaki ni tak pernah sampai kepala orang lagi..

Memilih untuk memberi nombor telefon?
-hanya bagi yang dipercayai.. yang lain, boleh jalanla~

Mana lebih suka: McDonalds atau Burger King?
- both.. tapi suka mcD lagi kot.. tambah2 lagi masa cuti ni.. kawasan parking di mcD dah jadi tempatku berlatih parking tiap2 hari.. huhu.. demi memahirkan diri untuk parking, aku sanggup~

Mahu pergi ke Greece atau Hawaii?
- kalau boleh nak ke jepun lagi.. da lama tak berhubung dengan keluarga Yasuda.. apa khabar mereka yek? Momoko dan Naoya mesti dah besar dan bertambah comel dan hensem.. waaa rindu mereka amat~

Hari jadi yang menarik tahun ini?
- NOPE.. it was the worst actually.. yeah, why? coz that day was the last day i'm with H2T8 members.. da news i knew that i was actually-and-supposed-to-be in H1T8 was heard on that special day of my life.. masa tu, rase bengang campur sedih.. huhu.. yea la, rase macam jadi budak 3rd intake je.. masuk kelas baru with no one who actually knew your existance in kmk for more than 2 weeks.. heh.. more info will be reveal in kmk part 2.. bersabarlah menunggu wahai pembaca2..

huhu yep dat's all for now..

5 comments:

Aliaa Ezekiel said...

weh, ko kate daniel craig xhensem?
kureng ko,ek? aku minat woo...

pastu, soklan tnyer org yg paling kelakar yg penah KO JUMPA. aku ulang, JUMPA.
mr bean bile lak ko jupe dia?
haisyh!

QilaRaft said...

penah!! dlm mimpi..hahaha
aku xigt r sape yg klaka penah ak jmp..
yg pasti, daniel craig xensem!!

fieqa said...

eiit, ko stil practise kat mcd nye parking ke..
kne sound x ..ahahaaa..

eit, ko camne nexyur..
ko x pena ckp lagi ke y ko ade hasrat nk pinda kat dowg..
susa gak ek nk ckp (pd aku la)..huhuu..
dowg x bace post ni ke..

btw, byk eh poster2 camtu kat uma kaw..
ahahaa..
ak xnampk satu pon kat bilik ko n ruzel tuh..
ahahaa~..kuang3~

QilaRaft said...

xde kne marah pon..
rilek r.. ak g prektis time xramai org g mcd.. huhu..
hey, wat can i say, i dun have tthe guts to tell them la..
1 against 6.. xbrani aku..
ko ckp sal poster ape nih?

marry said...

Blogs are so informative where we get lots of information on any topic. Nice job keep it up!!
_____________________________

MBA Dissertation