Saturday, May 7, 2011

usahakan doamu

seringkali kita berdoa
agar diberikan yang terbaik
dikurniakan yang terhebat
dalam kehidupan kita

namun
setimpalkah
dengan usaha kita?
atau hanya hebat perkataan
tapi tidak pada perbuatan?


2 comments:

Liana said...

mashaAllah, ana rasa macam kena tembak sahaja.. the same words seringkali bermain di akal ana juga. astaghfirulla. kami hamba2Nya menginginkan rewards ttp adakah usaha kita mmencukupi/ sudah memadai? yaAllah, kuatkanlah hamba, bantulah hamba2Mu menjadi insan yg lebih mengerjakan apa2 yg diinginkan.

tp kalau mmg dah usaha byk dan dah apply prinsip D.U.I.T. itu dan result masih x reflect usaha, then x mengapa. redha dgn ketetapan Allah kerana reward tu mungkin bukan skrg..mungking di hari kemudian atau di akhirat nnt. kerana Allah melihat kepada usaha kita kan. inshaAllah..

btw, qialraf tu maksud apa? nama enti ke? hehe.. cantik perkataan tu.. ^^

IslamSeeker said...

btol~ sgt terkena dgn ayat2 sorg kawan ni masa usrah dgn kwn2 lain ^^ kadang2 kite doa yg hebat2, tp usaha, belum tentu sehebat doa kita.. sambil2 mereflect diri jugak ni..

wallahua'alam..

oh ye, qilaraf tu singkatan pd name sy.. ^^