Friday, December 19, 2008

dekorasi baru bilik aku

salam..

hari ni, cam biasa la.. takde menda sangat yang berlaku..
petang tadi, abah balik dari keje, dan bawak balik satu peti berkaca di satu bahagian yang boleh mengeluarkan pelbagai jenis visual dan audio. ianya dipanggil tv ye adik2. peti itu baru saja dibaiki dan nak dijadikan cerita, fresh from the kedai lar..

so sampai2 rumah, letak peti itu diatas meja dan cuba2 try and error.. betul ke da elok.. mane tau kang tak pasal2 kne tipu ngan mamat pembaiki tv yang tak profesional.. check2, betul la da elok.. akhirnye abah pon puas hati..

nak dijadikan cerita, peti tu da takde tempat berteduh.. ye la, rumah asal dia, patutnye kat bilik ibu ngan abah,tapi da de pengganti peti yang lagi baru, kompem lagi canggih dari peti yang baru baiki ni..so, abah ngan perasaan kasihan terhadap peti tu pun bertanye la,

" qila nak tak tv ni letak dalam bilik?"

"mesti la nak!!"

a deal is made..(sah, tapi xde saksi la plak)

jadi, disinilah rumah baru peti itu...kat bilik aku~ yes3.. akhirnye ade tv sendiri.. wahaha.. gumbira amat~

so dengan gembiranye aku cepat2 la masuk bilik and kemas2-campak2-barang2 yang tak berkaitan kat bilik demi menyediakan kawasan perumahan yang best untuk tv baru tuh.. huhu..

tiba2..

terjumpa la plak khazanah2 dari zaman bile tah, yang tiba2 mengimbau sedetik peristiwa di masa lampau..







hm.. tiga benda yang amat susah untk didapati terutamanye skang ni.. huhu..

  • gambar 1: hm.. ni kan mase plkn dolu2 ( tahun lepas je pun) best oo time ni.. da la dpt banyak barang free.. siap dapat elaun lagi tu.. walaupun buku2 tersebut digunakan mase kelas kenegaraan dan sebagainye ( kire cam sktiviti kelas, pakai baju kemeja smart2, gi kelas ... rase cam gi tadika pun ade gak), tapi kire best la, dapat blaja macam2 ( bagi sape yang bagi sepenuh tumpuan cam nak jawab exam, aku, hehehe... lu pikir la sendiri)
  • gambar 2 ; ha, benda ni lagi la susah nak dapat.. sebab.. ni dapat mase program pertukaran pelajar gi jepun dulu ( ade r dalam 4,5 tahun dulu), da siap berhabuk da mase mula2 jumpa tu.. buku tu kan, host family ( keluarga yasuda) yang hadiahkan mase last day tinggal ngan diorang ( sdey oo.. menangis tak berlagu pagi tu..wuwu)... okasan ( mak angkat) pesan, bila balik m'sia prektis la tulis guna buku tu, mane tau nanti kalo datang jepun lagi, da fasih and terer bahasa jepun ( ntah bila nak gi sane lagi pon xtau la.. interview jpa aritu gagal, melepas nak gi sane lagi pakai sponsor..adei~).. hm.. camne la agaknye diorang skan ni ek.. momoko ngan naoya mesti da besar n sangat cumel dan ensem.. wa...
  • gambar 3: ni pun dapat mase kat jepun.. ni sebenarnye kain je.. kain ni biasenye digunakan untuk bungkus bento atau pape yang patut la.. fabrik ni kitorang dapat mase first day kat nagasaki.. time tu gi jumpa datuk bandar kinkai sebelum kitorang diasingkan ikut family angkat masing2.. dia bagi free tuh.. tapi sedihnye sampai ke hari ni, kain tu tak pernah dikeluarkan pun dari kotak dia.. sayang oo nak wat kain lap.. mahal sangat.. ahaks.. so bersemadilah dengan amannye kain tu kat dalam kotak tu sampailah berhabuk2..huhu

hohoho.. jadi, malam tu jadi malam aku mengimbau kenangan2 lame.. haha.. sambil2 susun pape yang patut..hehe..

so, dat's all for today.. bye~

5 comments:

Haf said...

cis,diriku tertipu...tv upenye...

QilaRaft said...

haha...
teke pe tadi...
peti harte karun eh.. huhu

d-a-i said...

bek ko namekan...operasi mencari harta karun di umah ku...lalala~

fieqa said...

wahhh3..
ei, aku x de tv pon kat bilik..ngee~..
tv kt tmpt lepak2 kat depan je..syukur2..
hehe..
abes la ko, x kuar bilik laa..
adek2 ko mst berebut tgk kartun ek...
wahahaa...

eiii, best nye cite sal jepon tu..
ko x nk wat post kee....
ko contact lagi ke ngn femly kat sane tu...

waahahaha..nape x wat baju kurong kaen tu...wakakaka...

QilaRaft said...

>> d-a-i

umah ko de harta karun ke nabil..
haha

>> fieqa

terpiki ak nk wat post sal tu..
tp post kmk ngn ps pon pending lgi..
haha...
kalo nk post gmbr nk kene scan dulu..
leeh la plak